Corona-update (april’22)

Na twee jaar met maatregelen geleefd te hebben gaan we in de lente van 2022 weer terug naar het ‘oude normaal’. Mondkapjes zijn niet meer verplicht en de minimale isolatieperiode na een coronabesmetting is verkort. Wij volgen de ontwikkelingen en adviezen van het RIVM en VWS op de voet om veilige zorg te kunnen leveren.

Het RIVM vraagt ons om de mondkapjes te blijven gebruiken voor mensen met een verhoogde kwetsbaarheid. Dit betreft mensen met een verhoogd risico op ernstig verloop van COVID-19 door  combinatie met hoge leeftijd of onderliggende aandoeningen; én mensen met ernstige afweerstoornissen (immuun-gecompromitteerden) bij wie de vaccinatie onvoldoende werkzaam kan zijn. Maar ook met als reden persoonlijke voorkeur / wens zijn wij bereid, op uw verzoek, om een mondkapje te dragen.

Vanwege de hygiëne vragen wij u ook om uw eigen handdoek mee te nemen naar de behandeling en uw handen te desinfecteren bij binnenkomst (in de wachtkamer hangt desinfectiemiddel). Binnen de praktijk desinfecteren wij met hoge regelmaat de intensief gebruikte oppervlakken.

Uiteraard is het nog steeds nodig om verkoudheidsklachten en/of contact met positief geteste mensen serieus te nemen. Doe een zelf-test bij klachten en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.

Mocht u twijfelen, neem dan van tevoren even contact met ons op per mail of telefoon.