Zorgovereenkomsten 2023!!

In de afgelopen maanden hebben we ons, naast de dagelijkse praktijk ook ingezet voor de zorg-contracten voor het komende jaar. Wij hechten grote waarde aan het belang van bereikbaarheid (werken vanuit contracten) van eerstelijns zorg (zoals fysiotherapie), én erkennen de hinderpalen die voortkomen uit het niet gecontracteerd zijn met enkele zorgverzekeraars.

Maar…, zoals de beroepsgroep zich afgelopen periode heeft ingezet om bekendheid te generen over de situatie van fysiotherapeuten:

Doordat alle zorgverzekeraars steevast onderbetalen en ieder jaar weer nieuwe hoepeltjes optuigen (om doorheen te springen) om het vergoedingssysteem onderuit te halen, ervaren fysiotherapeuten grote uitdaging bij het onderhouden van een gezonde bedrijfsvoering. Zo schreef ook de beroepsvereniging (KNGF) afgelopen periode verschillende brandbrieven naar Zorgverzekeraars-Nederland & het ministerie van VWS. Link

Voor 2023 is het resultaat voor onze praktijk dat we hebben moeten besluiten niet met alle verzekeraars een contract af te sluiten. Zo doen een aantal zorgverzekeraars een dusdanig laag bod dat wij in de toekomst niet meer de kwaliteit in stand kunnen houden die u van ons gewend bent. U begrijpt, hier hebben wij dus niet voor kunnen tekenen.

Voor 2023 hebben wij een zorgovereenkomst afgesloten met:

 • DSW (DSW, Stad Holland, inTwente)
 • a.s.r. (a.s.r., Ditzo)
 • Menzis (Menzis, Hema, PMA, anderzorg, VinkVink)
 • ONVZ (ONVZ, VvAA, Jaaah, PNOzorg)      – let op: medische selectie bij enkele AV’s.
 • Achmea (o.a. De Friesland, Zilveren Kruis, interpolis, FBTO)
 • Caresq (Aevitae, EUCare)
 • Eno (Salland, Zorgdirect)
 • CZ (oa. CZ, Ohra, Nationale Nederlanden) – m.u.v. Just!
 • SZVK
 • RMA/RMO (Regeling Medische zorg Asielzoekers & Oekraïners)

In 2023 hebben wij geen overeenkomst met de volgende verzekeraars:

 • VGZ      (o.a. VGZ, Univé, IZA en IZZ)
 • Zorg en Zekerheid

Dit houdt in dat indien u bij een van deze verzekeraars verzekerd, bij de restitutiepolissen, slechts een deel van de behandeling vergoed zal worden. En er bij de naturapolissen geen vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar zal zijn.

Informeer bij deze verzekeringen welke dekking of vergoeding zij hanteren wanneer u ervoor kiest om bij ons te worden behandeld.

Bekijk onze tarieven voor 2023 op onze website.

Hieronder ziet u een overzicht van alle verzekeraars; wie hoort bij wie?